Hvad er svindelopkald?

Svindlere udgiver sig ofte for at være fra troværdige virksomheder som f.eks. Revolut, energiselskaber eller offentlige myndigheder i telefonopkald eller sms'er. Ved at parodiere (spoofe) telefonnumre forsøger de at få fat i personlige oplysninger eller narre dig til at foretage uautoriserede betalinger.

Hvordan undgår jeg svindel?

1. Vær forsigtig, når du modtager opkald eller beskeder, hvor der bliver bedt om kontoinformationer eller overførsel af penge.
  2. Oplys aldrig følsomme oplysninger over telefonen, f.eks. adgangskoder (herunder engangskoder), pinkoder og kontodetaljer.
  3. Undgå at downloade yderligere apps eller logge på konti, hvis du bliver bedt om det af en ukendt person, der ringer til dig.
  4. Bekræft identiteten på den person, der ringer til dig ved at kontakte den officielle kundeservice.
Vær forsigtig, når du skal træffe beslutninger om overførsel af penge. Hvis du ikke kender kontonummeret, skal du ikke overføre penge, selv hvis du har fået at vide, at det er en ny 'sikker konto', der er oprettet til dig.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg er blevet snydt?

1. Afbryd al kommunikation med svindleren.
  2. Kontakt os med det samme via chatten i appen.
  3. Anmeld nummeret til os eller de relevante myndigheder, og blokér det.
  4. Vi anbefaler, at du anmelder det til en tilsynsmyndighed. Du kan finde nogle nyttige kontakter i dette ofte stillede spørgsmål i vores hjælpecenter.