Hvad er svindel med afventende pakker?

Svindel med pakker, der angiveligt er på vej, går ud på, at svindlere sender falske sms'er, hvor de udgiver sig for at være fra et fragtfirma, og beder om ekstra betaling til levering. Kunder, der ikke er klar over, at det er svindel, tror, at anmodningen er ægte, og klikker på et link for at betale. Når de indtaster deres kortoplysninger, giver de svindlerne adgang til deres oplysninger, og det fører til uautoriserede transaktioner, der er meget større end det oprindeligt oplyste beløb. Når du handler på nettet, skal du altid være opmærksom på svindel og være på vagt.

Hvad kan jeg gøre for at undgå svindel med pakker, der er på vej?

1. Tjek, om SMS-beskeden er ægte ved at kontakte leveringsfirmaet.
  2. Søg på telefonnummeret, som beskeden blev sendt fra, på Google for at se, om det er tilknyttet leveringsfirmaet.
  3. Søg på e-mailadressen på Google for at se, om den er nævnt på leveringsfirmaets officielle hjemmeside.

Du bør aldrig indtaste dine bank- eller kortoplysninger på en hjemmeside, du ikke har tillid til. Det gælder også din adgangskode til netbank og din pinkode til kortet.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg er blevet snydt?

1. Afbryd al kommunikation med svindleren.
  2. Kontakt os med det samme på chat i appen.
  3. Vi anbefaler, at du anmelder det til en regulerende institution. Du kan finde nyttige kontaktoplysninger i disse ofte stillede spørgsmål i vores hjælpecenter.