Hvad er investeringssvindel?

Ved investeringssvindel forsøger svindlere at narre folk til at overføre penge til falske investeringsmuligheder eller til at betale til upålidelige platforme. Ofrene bliver som regel kontaktet via sociale medier eller e-mail. Svindlerne udgiver sig for at være mæglere, der lover høje afkast med minimal risiko, og nogle gange lykkes det dem at overbevise ofrene om at betale til formodede investeringshjemmesider. Efter betalingen modtager ofrene en sms, der bekræfter transaktionen. Svindlerne kan bruge forskellige historier, f.eks. at der skal betales et gebyr for at hæve saldoen, for at presse ofrene til at betale mere. Når ofrene nægter at betale mere, holder svindlerne op med at svare. For at beskytte dig selv mod denne type svindel skal du være opmærksom og omhyggeligt undersøge investeringsmuligheder.

Hvordan undgår jeg investeringssvindel?

1. Få rådgivning, før du investerer: Tal med en tredjepart, der kan give dig uvildig rådgivning.
  2. Brug ægte virksomheder: Kontrollér, at platformen eller hjemmesiden, du vil investere igennem, er ægte.
  3. Tjek hjemmesiden, før du investerer: Kontrollér, at hjemmesidens URL er korrekt. Hold øje med ensartet branding, sikre betalingsgateways og tydelige kontaktoplysninger.
  4. Kontrollér, om investeringen er registreret: Tjek altid de officielle registre i dit land.
  5. Vær på vagt over for løfter om høje afkast og hurtige gevinster: Svindlere kan være meget overbevisende og har en tendens til at love meget høje afkast med meget lille eller ingen risiko.
  6. Vær mistænksom over for aggressivt salg: Vær forsigtig, hvis nogen presser dig til at handle hurtigt. Du skal altid have tid til at vurdere situationen.
  7. Vær på vagt over for uopfordrede tilbud: Har du fået et opkald om en perfekt investeringsmulighed? Vær forsigtig med den slags opkald. Det kan være svindel.

Du bør aldrig indtaste dine bank- eller kortoplysninger på en hjemmeside, du ikke har tillid til. Det gælder også din adgangskode til netbank og din pinkode til kortet.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg er blevet snydt?

1. Afbryd al kommunikation med svindleren.
  2. Kontakt os med det samme på chat i appen.
  3. Vi anbefaler, at du anmelder det til en regulerende institution. Du kan finde nogle nyttige kontaktoplysninger i disse ofte stillede spørgsmål i vores hjælpecenter.